Καταφέρνοντας να περιορίσουν το επιθετικό ρεπερτόριο του Walter Tavares στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού (16 πόντοι με 16 σουτ), η Τυνησία κατόρθωσε να επιβληθεί με χαρακτηριστική άνεση επί του Πράσινου Ακρωτηρίου στον πρώτο ημιτελικό του AfroBasket 2021 με 75-65 και να αρπάξει το ένα εκ των δύο πολυπόθητων εισιτηρίων για τον μεγάλο τελικό του θεσμού!

Ο Makrem Ben Romdhane ήταν για ακόμα μια φορά εκ των πρωταγωνιστών των αήττητων μέχρι στιγμής Τυνήσιων (16 πόντοι μέσο όρο) και τελειώνοντας τον αγώνα με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους του.
Από κοντά και ο γνώριμός μας από την ευρωπαϊκή του θητεία, Michael Roll, με 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ ο πιθανότατα καλύτερος παίκτης στη σύγχρονη μπασκετική ιστορία της χώρας, ο Salah Mejri, πρόσθεσε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 τάπες, «σβήνοντας» όσο αυτό είναι δυνατό τον Tavares.

Από την άλλη μεριά, για τους ηττημένους -που ήταν τρομερά άστοχοι τόσο εντός πεδιάς (33%) όσο και από μακρινή απόσταση (23%)- εκτός του… γίγαντα της Real Madrid ξεχώρισαν και οι διψήφιοι σε σκορ Almeida και Mendes με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.

Tags:
AfroBasket