Η… ελληνική αποικία του head coach Γιώργου Γαλανόπουλου στην Εθνική ομάδα της Ουγκάντας δε σταματάει να ελλοχεύει πλήθος συγκινήσεων για την αφρικανική χώρα, αφού μετά την εν τέλει εύκολη πρόκριση στους 16 του AfroBasket 2021, ήρθε ακόμα μια πανηγυρική επιτυχία με μια επική εμφάνιση κόντρα σε μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις της ηπείρου, τη Νιγηρία, την οποία απέκλεισε με 80-67!

Μπορεί το τελικό +12 να αποτελεί εν πάσει περιπτώσει μια ηχηρή απόσταση από τον εκάστοτε αντίπαλο, αλλά η διαφορά ήταν συνεχώς τεράστια ήδη από την πρώτη περίοδο, με το +21 του τρίτου δεκαλέπτου να αποτελεί τη μέγιστη τιμή της!

Συνολικά, 5 παίκτες των νικητών άγγιξαν διψήφιες αποχρώσεις πόντων, με τον Opong να είναι ο πρώτος τους σκόρερ με 19 πόντους (6-10 σουτ τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Wainright των Toronto Raptors έφτασε ξανά κοντά στο triple double με 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες σε 31 αγωνιστικά λεπτά.

Την κύρια διαφορά στην έκβαση της αναμέτρησης έκρινε φυσικά η τρομερή αποτελεσματικότητα της Ουγκάντα σε τρίποντο και δημιουργία, αφού κατάφερε τόσο να σούταρε με 49% σε 33 απόπειρες από μακρινή απόσταση όσο και να μοιράσει 24 ασίστ σε 27 καλάθια.

Από την άλλη μεριά, για τη Νιγηρία -που σούταρε με το πενιχρό 36% εντός πεδιάς και 31% από απόσταση- διακρίθηκε μονάχα ο Utomi με 23 πόντους (9-12 σουτ, 3-5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Tags:
AfroBasket