Η Τυνησία επιβεβαίωσε την κυριαρχία της σε ακόμα ένα AfroBasket και, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό της Ακτής Ελεφαντοστού με 78-75, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Αφρικής για 3η φορά στην ιστορία της αλλά και για πρώτη μετά το 2017!

Οι Τυνήσιοι, με μπροστάρηδες τους Salah Mejri και Michael Roll, ήταν η καλύτερη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κατόρθωσαν να ξεφεύγουν συνεχώς στο σκορ ακόμα και με διψήφιες διαφορές -13 φορές συγκεκριμένα- και σταδιακά να χτίσουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα για το χρυσό.

Ο Mejri ήταν για ακόμα σε ημιάγρια κατάσταση και σταματώντας στους 21 πόντους, τα 6 ριμπάουντ και τις 3 τάπες, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του, αφού περιόρισε τον Matt Costello της Baskonia στους 9 πόντους με 9 σουτ!
Ταυτόχρονα, ο Roll άγγιξε το double double για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση, τελειώνοντας το ματς με 18 ποντους (4-7 τρίποντα, 7-17 σουτ), 2 ριμπάουντ και 8 τελικές πάσες, εμφανίζοντας ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έχουμε συνηθίσει σε αυτόν στη θητεία του στην EuroLeague.

Από την άλλη μεριά, για την Ακτή -που έκανε ένα σερί νίκης στο φινάλε μειώνοντας ακόμα και στους 3 αλλά χωρίς περαιτέρω αποτελεσματικότητα- διακρίθηκε μονάχα ο Diabate με 20 πόντους (4-5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, με τη χώρα του όμως να πληρώνει τόσο την τρανή της αστοχία από το παρκέ (38% γενικά, 32% δίποντα) όσο και την κακή της αναλογία ασίστ/ λαθών (14-14)…

Αυτό είναι το 3ο χρυσό -όπως άλλωστε αναφέρθηκε- για τους νικητές, που συνολικά έχουν κατακτήσει 8 μετάλλια σε 23 εμφανίσεις στο AfroBasket.
Όσον αφορά την Ακτή, είναι το 6ο, αλλά και ο 4ος χαμένος τελικός στην ιστορία της.

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.