Στους 4 του AfroBasket 2021 κατάφεραν να προκριθούν η Σενεγάλη και η Ακτή Ελεφαντοστού, οι οποίες ξεπέρασαν τα εμπόδια των Αγκόλα και Γουινέα, αντίστοιχα, το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης (1/9).

Οι πρώτοι δυσκολεύτηκαν αρκετά στον πρώτο χρονικά προημιτελικό, αφού είδαν το +12 των απαρχών της τελευταίας περιόδου να εξατμίζονται στα επόμενα λεπτά, με την Αγκόλα μάλιστα να ισοφαρίζει σε 74- 74 λίγες στιγμές πριν το απόλυτο φινάλε, τρέχοντας ένα επί μέρους σκορ της τάξης του 7-19 σε αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, η Σενεγάλη κατάφερε να «ξυπνήσει» από τον λήθαργο της και να κλείσει το ματς δίχως να δεχθεί άλλον πόντο, επικρατώντας με 79-74.

Badio, Dieng και τα αδέρφια Faye με 14, 13, 13 και 10 πόντους ήταν οι κορυφαίοι, με τον δεύτερο -που φέτος θα αγωνιστεί ξανά στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Atlanta Hawks– να μετράει ακόμα και 15 ριμπάουντ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.

 

Όσον αφορά το έτερο παιχνίδι, η Ακτή είχε πολύ εύκολο έργο και διέλυσε με σχεδόν double score τη Γουινέα (98-50), μη συναντώντας εμπόδια σε κανένα σημείο.

Συνολικά, υπήρχαν 6 παίκτες των νικητών που σκόραραν 9+ πόντους και 5 10+, με τους Costello και Konate να είναι οι πρώτοι σκόρερ με 14 πόντους σε 18 κοινές απόπειρες, την ίδια στιγμή που μάζεψαν 12 «σκουπίδια» και μοίρασαν 9 τελικές πάσες.

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.

Tags:
AfroBasket