Με την τριάδα Zouzoua, Costello και Diabate -τους γνώριμους δηλαδή πρωταγωνιστές της- να είναι σε τρομερή κατάσταση, η Ακτή Ελεφαντοστού κατάφερε να επικρατήσει με 75-65 της Σενεγάλης στο 2ο ημιτελικό του AfroBasket 2021 και να περνάει στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης!

Ο Zouzoua ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ (3-9 τρίποντα, 5-16 σουτ), ενώ οι υπόλοιπο 2 πέτυχαν από 13 πόντους και συνεργάστηκαν για 12 ριμπάουντ αλλά και 5 τελικές πάσες.
Από την άλλη μεριά, ο Dieng των Atlanta Hawks ήταν ο κύριος διακριθέντας με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 τελικές πάσες προσέθεσε ο Badio, που έκανε εν γένει ένα πολύ αξιότιμο τουρνουά.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κοντά καθ’ όλη τη διάρκειά του, αλλά ένα επί μέρους σκορ της τάξης του 11-2 των εν τέλει νικητών του αγώνα έκρινε την έκβαση στα τελευταία λεπτά, και χάρισε στην Ακτή μια ηχηρή επιτυχία και σίγουρα ένα μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση της Αφρικής.

Γενικότερα, οι δύο αντίπαλοι ήταν ιδιαίτερα άστοχοι (32% έκαστος) και γενικά το ματς ήταν αρκετά άγαρμπο και… οξύθυμο (23 λάθη, 105 ριμπάουντ, 29 ασίστ, 10 τάπες, 11 κλεψίματα), με την αφρικανική ήπειρο και το playstyle της (πάθος, αντοχή, δύναμη) να ξεχωρίζει και να μετατρέπει έναν τόσο κρίσιμο αγώνα σε σήμα κατατεθέν απόρροιά της!

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.

 

Tags:
AfroBasket