Παρά το γεγονός πως αντίκρισε ένα προβάδισμα της τάξης του +21 (25-4) να εξατμίζεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά (+1, 44-43) χάρις σε ένα 39-19 επί μέρους σκορ του εχθρού, η Νιγηρία κατάφερε να βρει τα πατήματά της στην τρίτη περίοδο και να φτάσει έτσι στην πρώτη της νίκη στην πρεμιέρα της στο AfroBasket 2021, επικρατώντας με… του σκληροτράχηλου για 10 λεπτά Μάλι.

Συγκεκριμένα, το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου έκλεισε στο 27-10, με ένα σερί 21-5 από τα μέσα μέχρι και το φινάλε του να καθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες του αγώνα.

Συνολικά, υπήρχαν 3 διψήφιοι σκόρερ για τους νικητές, με τους Domingo, Emelogu και Utomi να πετυχαίνουν αθροιστικά 49 πόντους ευστοχώντας στα 17 από τα 39 τους σουτ.
Από την άλλη μεριά, ο Djambo με 18 πόντους (5-16 σουτ) και 7 ριμπάουντ ήταν ο μοναδικός διακριθέντας για το Μάλι, που έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση -αυτή των 16- με μια νίκη.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί η χαωτική ευστοχία της Νιγηρίας από τη ζώνη του τριπόντου, με τη χώρα της Αφρικής να ευστοχεί στα 18 από τα 45 (!) εν γένει σουτ της από μακρινή απόσταση, σε μια επίδοση που αγγίζει το 40%!
Από την άλλη μεριά, το Μάλι ευστόχησε μόλις στο 35% των αποπειρών του, που δε ξεπέρασαν όμως τις 29, επιβεβαιώνοντας την τρίποντη ραψωδία των αντιπάλων τους και τη σημασία της στην έκβαση της αναμέτρησης.

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.