O Romain Sato είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες των τρανών ευρωπαϊκών πορειών του Παναθηναϊκού στα πέρατα της Ευρώπης, με τον διεθνή guard να είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες των «πράσινων» το 2011, στο δρόμο για το 6ο και τελευταίο μέχρι σήμερα τρόπαιο στην EuroLeague.

Συνολικά, ο Αφρικανός forward πέρασε 2 γεμάτες σεζόν στο ΟΑΚΑ και εν γένει αγωνίστηκε σε 92 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 8 πόντους, 4 ριμπάουντ αλλά και 35% από τη ζώνη του τριπόντου ανά 2 απόπειρες.

 

 

Ωστόσο, 10 περίπου χρόνια μετά το πέρασμά του από τη χώρα μας -αλλά και 4 μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση-, συνεχίζει ακόμα σε υψηλότατους ρυθμούς, αγωνιζόμενος με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στο AfroBasket 2021, που διοργανώνεται στα γήπεδα της Ρουάντα!

Ο 40χρονος πλέον αθλητής έκανε σήμερα (24/8) το ντεμπούτο του στη διοργάνωση και εμφανίστηκε μάλιστα στο παρκέ για 35 ολόκληρα λεπτά, σημειώνοντας παράλληλα 7 πόντους (1-9 σουτ, 1-4 τρίποντα, 4-6 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε αυτό το διάστημα.
Η πατρίδα του όμως, λύγισε με σχετική άνεση από την ανώτερη Αίγυπτο του Ehab Saleh (22 πόντοι, 6 κλεψίματα) με 56-72 και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στη μεγαλύτερη γιορτή της Ηπείρου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία θα δώσει ακόμα 2 ματς με Τυνησία και Γουινέα, τα οποία θα κρίνουν την πρόκρισή της στην επόμενη φάση και το χρονικό διάστημα που ο Sato θα… ξεγελάει τον χρόνο!

 

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.