Η επίσημη αρχή της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε πριν από λίγες στιγμές πως η χώρα δεν θα συμμετάσχει στο επερχόμενο Προολυμπιακό τουρνουά, όπου θα επέφερε 4 εισιτήρια από 4 ομίλους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο της Ιαπωνίας, εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων!

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία δήλωσε πως δεν έχει τα απαραίτητα κονδύλια για να παρέχει τη μεταφορά των παικτών και στο Asia Cup και στο Προολυμπιακό τουρνουά, και επέλεξαν το πρώτο λόγω απόστασης και λιγότερων φυσικά εξόδων.

Επομένως, η Νέα Ζηλανδία δεν θα διεκδικήσει ένα πολυπόθητο εισιτήριο για το Τόκιο μέσω της μίνι προκριματικής διοργάνωσης, η οποία θα λάβει χώρα στο Βελιγράδι, με τις Φιλιππίνες να είναι εκείνες που θα την αντικαταστήσουν.

Ο όμιλος περιλαμβάνει επίσης τις Σερβία και Πουέρτο Ρίκο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, η Εθνική μας ομάδα είχε επικρατήσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 με 103-97 επί της Νέας Ζηλανδίας στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του 6ου ομίλου.

Σε αυτή τη διοργάνωση, η Νέα Ζηλανδία κατόρθωσε να πετύχει 3 νίκες σε 5 ματς, και να αφήσει άκρως θετική παρουσία για τις επιθετικές της αρετές, σκοράροντας κατά μέσο όρο περίπου 99 πόντους!