Ενας Φιλιππινέζος φωτογράφος, ο οποίος… ελέγχεται πάντως για την εγκυρότητά του (δουλεύει σε φωτογραφικό πρακτορείο το οποίο ανήκει στον προπονητή της Εθνικής Φιλιππίνων) μίλησε στο ABC News της Αυστραλίας και έδωσε μια άλλη εκδοχή για το πως ξεκίνησε ο απίστευτος καυγάς και το απίστευτο ξύλο που έπεσε πριν λίγο καιρό στο παιχνίδι Φιλιππίνες – Αυστραλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. 

Το γήπεδο είχε μετατραπεί σε ρινγκ εν μέσω του ματς. Οι Φιλιππινέζοι επιτέθηκαν στους Αυστραλούς μετά από ένα φάουλ, οι παίκτες των καγκουρό απάντησαν και για αρκετή ώρα το ξύλο έπεφτε βροχή, ενώ μέσα σε όλα δεν έλειψαν και οι καρεκλιές. Οι διαιτητές διέκοψαν το ματς και το συνέχισαν αφού απέβαλαν συνολικά 13 παίκτες από τις δυο ομάδες!

Ο φωτογράφος που ήταν κοντά στο παρκέ τόνισε ότι οι Αυστραλοί παίκτες έλεγαν «μαϊμούδες» τους Φιλιππινέζους μπασκετμπολίστες και αυτός ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός ήταν μια από τις βασικές αιτίες που το γήπεδο έγινε ρινγκ: «Όταν οι Αυστραλοί ήταν μπροστά με 30 πόντους υπήρχε ακόμα πολύ trash talking και ειπώθηκαν πολλά. Ακούσαμε την λέξη «μαϊμού» αρκετές φορές από Αυστραλούς παίκτες. Σίγουρα το είπαν, αλλά δεν ξέρω ποιος ακριβώς».

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ… ΣΚΗΝΕΣ ΜΠΟΞ