Απίστευτα επεισόδια έγιναν στο ματς των Φιλιππίνων με την Αυστραλία για την Προκριματική Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και το ξύλο έπεσε πραγματικά βροχή! Και δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό! Το γήπεδο μετατράπηκε σε πραγματικό ρινγκ και όσοι ήταν άσχετοι με το μπάσκετ, δεν ήξεραν τι γίνεται και έριχναν στην Philippine Arena θα νόμιζαν ότι γίνεται αγώνας ομαδικού κατς!

Όλα ξεκίνησαν 4’.01’’ πριν την  λήξη της 3ης περιόδου. Η Αυστραλία έκανε περίπατο ως τότε και το σκορ ήταν 79-48 υπέρ των Καγκουρό.

Ενας παίκτης των Φιλιππίνων έριξε μια δυνατή σπρωξιά στον Κρις Γκούλντινγκ και τον πέταξε στο έδαφος. Αμέσως ο συμπαίκτης του στην Αυστραλία, Ντάνιελ Κίκερτ χτύπησε με τον αγκώνα έναν παίκτη των γηπεδούχων και μετά έγινε το…  έλα να δεις και έπεσε πολύ άγριο ξύλο.

Ανάμεσα στις άλλες… σκηνές ροκ, ο Αυστραλος Νέιθαν Σόμπι βρέθηκε κάτω από κάτι μια καρέκλα με ένα… σμήνος εξαγριωμένων Φιλιππινέζων παικτών να τον χτυπάνε, ενώ στον καυγά ήταν και ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, ο Θον Μέικερ, ο οποίος έριχνε κλωτσιές σε παίκτες των γηπεδούχων.

Κάποια στιγμή το… κατς και το μποξ σταμάτησε και τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ οι διαιτητές απέβαλαν συνολικά 13 παίκτες από τις δυο ομάδες!

Ζήτησαν συγγνώμη οι Αυστραλοί

Η Ομοσπονδία της Αυστραλίας πήρε θέση για τις… σκηνές ροκ και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για τα όσα έγιναν: «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για το περιστατικό στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Εθνική μας ομάδα και τις Φιλιππίνες στην Μανίλα, αλλά και τον ρόλο μας σ’ αυτό. Αυτό δεν είναι το πνεύμα, με βάση το οποίο θα πρέπει να διεξάγεται ένα αθλητικό γεγονός και σίγουρα δεν είναι το πνεύμα, με το οποίο θέλουμε να παίζουμε μπάσκετ. Ζητούμε συγγνώμη από τους φιλάθλους και περιμένουμε την επιβολή των ποινών».

 ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ