Μετά από 8 χρόνια στο ΝΒΑ και 5.5 στους αγαπημένους του Cleveland Cavaliers, o Matthew Dellavedova πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Αυστραλία έπειτα από 12 περίπου χρόνια στις ΗΠΑ, με τη Melbourne United να εκμαιεύει την υπογραφή του για τις επόμενες 3 σεζόν.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, ο έμπειρος PG δεν κατάφερε να ξεπεράσει πολλούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις σε 70 ματς στην κανονική διάρκεια της λίγκας με τη φανέλα των Cavs, με τους οποίους πέρασε 5.5 σεζόν και πανηγύρισε το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία τους, το 2016, κόντρα στους Golden State Warriors.

Συνολικά, εμφανίστηκε σε 321 ματς του οργανισμού του Ohio στην κανονική διάρκεια μετρώντας 5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ ανά βραδιά, ενώ συμμετείχε ακόμα και σε 40 στα Playoffs αριθμώντας 5.5 πόντους και 3 ασίστ ανά 19 αγωνιστικά λεπτά.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως επειδή έφυγε στα 18 του για την Αμερική και το κολέγιο του Saint Mary’s όπου πέρασε 4 χρόνια, δεν είχε κατορθώσει ποτέ να αγωνιστεί στο NBL.