Συγκλονιστικές αποκαλύψεις όσον αφορά τον θάνατο του Μάικλ Ότζο. Ο διοικητικός ηγέτης του Ερυθρού Αστέρα δήλωσε πως ο παίκτης είχε βρεθεί «θετικός» στον κορωνοϊό και επέστρεψε πρόωρα στις προπονήσεις, πριν αφήνει την τελευταία του πνοή το γήπεδο. 

«Ο αθλητικός διευθυντής και ο γιατρός του Ερυθρού Αστέρα πήγαν αμέσως στα Επείγοντα και δυστυχώς, αναγνώρισαν τον πρώην παίκτη μας. Εν συνεχεία, επικοινωνήσαμε με την οικογένεια του. Έχουμε ηθική υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μάς ζητήσει η οικογένεια του Μάικλ! Να ελέγξουμε τι ακριβώς συνέβη! Τότε, λοιπόν αρχίσαμε να ψάχνουμε την υπόθεση κι ενημερωθήκαμε ότι στις αρχές Ιουλίου, ο Ότζο άρχισε να νιώθει έντονο πόνο στο στήθος, να έχει βήχα και πυρετό», ήταν τα λόγια του Τσόβιτς. 

Στις 6 Ιουλίου η διάγνωση έλεγε πως είχε αποκτήσει πνευμονία στον δεξί πνεύμονα, ενώ μια βδομάδα αργότερα διαπιστώθηκε πρόβλημα και στον αριστερό πνεύμονα. Μάλιστα, ο Ερυθρός Αστέρας τον είχε προτρέψει να επισκεφτεί μια αρμόδια για θέματα κορωνοϊού κλινική και εκείνος αρνήθηκε. Αντίθετα, προτίμησε να πάρει βιταμίνες και αντιβιοτικά .

Στις 29 Ιουλίου οι εξετάσεις αίματος ήταν κακές, ενώ στις 5 Αυγούστου έδειξε πως η πνευμονία έχει υποχωρήσει. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως είχε αναπτύξει αντισώματα, που σημαίνει πως είχε ξεπεράσει τον κορωνοϊό και το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε αρχίσει να ενισχύεται.  

Αμέσως μετά τα αποτελέσματα πήρε άδεια για χαλαρή αθλητική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει πως αν είχε την παραμικρή κούραση ή ενόχληση, θα έπρεπε να σταματήσει.  

Όπως ισχυρίστηκε ο ισχυρός άντρας του Ερυθρού Αστέρα, ο Ότζο είχε αποκαλύψει στον γιατρό του πως έκανε προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα και μάλιστα κουραζόταν γρήγορα. Πιο συγκεκριμένα προπονήθηκε στις 31 Ιουλίου, 1η Αυγούστου και 4 Αυγούστου. Μετά από τρεις μέρες τον πρόδωσε η καρδιά του. 

Η νεκροψία βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- και τεστ για τον κορωνοϊό.