Σε μια συνέντευξή της στη RIA Novosti, η CEO της VTB League Ilona Kostin μίλησε διεξοδικά για το γεγονός πως η Λίγκα δεν ανέδειξε πρωταθλητή, απαντώντας ταυτόχρονα και στον προπονητή της Khimki Rimas Kurtinaitis. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επανεκκίνηση της Turkish Airlines Euroleague με τον δικό της…μοναδικό τρόπο.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε η Kostin: 

«Δεν θα είχε λογική. Δεν αναδεικνύουμε ούτε πρωταθλητή, ούτε MVP. Η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε. Είναι άδικο και αντιαθλητικό να αναδείξουμε πρωταθλητή. Είμαστε σε μία κατάσταση που άνθρωποι πεθαίνουν και όλοι σκέφτονται φυσικά την υγεία και το πώς θα βγούμε από την κρίση. Και είναι παράξενο να ακούς να λέγονται πράγματα για πρωταθλητές. Είπαμε την άποψή μας, οι ομάδες δεν είχαν παίξει ίδιο αριθμό αγώνων. Είναι κρίμα που δεν είδαμε τα πιο ενδιαφέροντα ματς της σεζόν. Τα φετινά πλέι οφ θα ήταν τα πιο συναρπαστικά όλων των εποχών. Οι τελικοί θα ήταν υπέροχοι. Είναι κρίμα, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Ήταν υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε, δεν μπορούσαμε να καθυστερήσουμε και να αναγκάσουμε ομάδες να πληρώνουν παίκτες που κάθονται».

Στη συνέχεια, έθιξε και το οικονομικό κομμάτι, που δεν είχαν θίξει άλλοι με τέτοιο τρόπο λέγοντας:

«Η απώλεια αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ρούβλια. Έχει να κάνει με έσοδα που θα είχαμε από αγώνες που τελικά δεν διεξήχθησαν και δεν προβλήθηκαν τηλεοπτικά».

Τέλος, αναφερόμενη με καυστικό τρόπο στην επιθυμία της Euroleague για επανεκκίνηση της διοργάνωσης, είπε:

«Δυστυχώς, οι δυσκολίες προκύπτουν από την επιθυμία της Euroleague να ολοκληρώσει τη σεζόν. Κανείς δεν καταλαβαίνει πώς και πότε θα γίνει αυτό. Η FIBA έχει φτιάξει ήδη ένα καλεντάρι και το αντίστοιχο της Euroleague προκαλεί δυσκολίες. Περιμένουμε, αλλά στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τον Οκτώβριο. Η επανεκκίνηση της Euroleague δεν μου μοιάζει ρεαλιστικό σενάριο. Είναι δικαίωμα της να μην θέλει η Euroleague να χάσει χρήματα, αλλά μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όλοι περιμένουν ένα θαύμα».