Καλά το λέει εκείνη η all time classic ελληνική ατάκα. «Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις στον κόσμο, όλο και θα βρεις από κάτω έναν Ελληνα». μεγάλη αλήθεια είναι… Ακόμα και στον αθλητισμό ισχύει αυτό και κατά καιρούς έχουμε δει Ελληνες να παίζουν με ξένα εθνόσημα στο στήθος τους. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Πιο πρόσφατο παράδειγμα θα είναι αυτό του Χάρη Νεράντζη Λάρσον. Ο νεαρός Ελληνοσουηδός μπασκετμπολίστας που μένει στην Κέρκυρα είναι ένα σημαντικό ταλέντο. Δεν θα παίξει όμως, με τις ελληνικές Εθνικές ομάδες. Οι Σουηδοί μας πρόλαβαν στην στροφή και έτσι έκλεισαν τον ταλαντούχο παίκτη για την Εθνική U16 της χώρας τους.

Ο Χάρης Νεράντζης Λάρσον θα αγωνιστεί με την Εθνική Παίδων της Σουηδίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας που θα διεξαχθεί στο Σαράγιεβο της Βοσνίας από 9 έως 18 Αυγούστου.

Το μήλο κάτω απ’ την μηλιά

Ο Χάρης Νεράντζης Λάρσον μπολιάστηκε με το μικρόβιο του μπάσκετ από την μητέρα του Μαρί Νεράντζη Λάρσον. Πήρε τα γονίδιά της, βλέπετε και έκανε κι αυτός την πορτοκαλί μπάλα, μεγάλη αθλητική αγάπη της ζωής του. Η 46χρονη πλέον μητέρα του νεαρού παίκτη έπαιζε μπάσκετ ως φόργουορντ στην Σουηδία και μάλιστα ήταν σημείο αναφοράς της ομάδας Βίσμπι.