O Luka Doncic έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να οδηγήσει την ομάδα του, τους Dallas Mavericks, στους Τελικούς του ΝΒΑ, αλλά το εμπόδιο των Golden State Warriors ήταν πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί από τους Τεξανούς -που είδαν μια εκπληκτική για τους ίδιους σεζόν να τελειώνει πριν από λίγες ημέρες μετά τις 4 ήττες τους σε 5 ματς από τους «Πολεμιστές» των Stephen Curry, Klay Thompson και Draymond Green.

Με τη χρονιά να έχει λοιπόν, ολοκληρωθεί, ο πρώην παίκτης της Real Madrid στρέφει την προσοχή του στην Εθνική του ομάδα και τους αγώνες της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για το επερχόμενο καλοκαίρι.
Εκεί, η Σλοβενία θα κληθεί να παίξει τα δύο τελευταία της χαρτιά για την πρόκριση στην απόλυτη μπασκετική γιορτή αυτού του επιπέδου, με τα εμπόδια των Κροατίας και Σουηδίας να αναμένεται να κρίνουν το μέλλον της στην τελική φάση του θεσμού.

Από εκεί και πέρα, η Σλοβενία έχει κλείσει ήδη εδώ και καιρό ένα εισιτήριο για την τελική φάση του φετινού EuroBasket, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του τον επερχόμενο Σεπτέμβριο.
Εκεί, με τον Doncic παρόντα ευελπιστεί σε μια βαθιά πορεία αντάξια των περασμένων διοργανώσεων με τον άσο των Mavericks ως τον φυσικό της ηγέτη -με τον όμιλό της να απαρτίζεται από τους Λιθουανία, Γερμανία, Γαλλία, Ουγγαρία και Βοσνία.