Μετά από 14 χρόνια αποχής από τον τίτλο του Κυπέλλου Γαλλίας, η Dijon κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του θεσμού αυτού με νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας Villeurbanne με 77-69.

Πραγματοποιώντας εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Laurent Legname κατάφερε να δείξει από την αρχή την επιθυμία της για τον τίτλο. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν να υποτιμούν την Dijon στην αρχή του παιχνιδιού και βρισκόντουσαν συνεχώς πίσω στο σκορ. Ωστόσο με καλή άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ισορρόπησε κάπως την κατάσταση και πήγε στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους στα αποδυτήρια με μόλις 4 πόντους διαφορά (36-40). Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο σκληρό. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν αποκτήση ήδη τον έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο και με ψυχραιμία στα τελευταία και κομβικά λεπτά του παιχνιδιού, η ομάδα του Zvezdan Mitrović έχασε μια μοναδική ευκαιρία για την κατάκτηση του τίτλου από το “αουτσάιντερ” του τελικού, την Dijon.

Οι γηπεδούχοι παρά την ήττα τους είδαν τον Jordan Taylor να ξεχωρίζει σε ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 17 πόντους με εξαιρετική εμφάνιση.

Για την Dijon που έκανε το “θαύμα” της, ξεχώρισαν οι Rasheed Sulaimon που “σταμάτησε” στους 20 πόντους και ο David Holston που σημείωσε 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 36-40, 49-53, 69-77

Villeurbanne (Zvezdan Mitrovic): Jekiri 8, Τaylor 17 (3), Lighty 9 (1), Kahudi 6, Μaledon 5 (1), Strazel 1, Lomazs, Payne 5 (1), Baki 8, Νoua 3 (1), Diot, Jean-Charles 7 (1).

Dijon (Laurent Legname): Julien 9 (3), Chassang 10, Κulvietis 4 (1), Sulaimon 20, Ulmer 6, Leloup 7 (1), Solomon 5 (1), Holston 16 (3), Loum,

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ