Σε ένα πραγματικό ντέρμπι για τα ημιτελικά του λιθουανικού πρωταθλήματος η Zalgiris απέφυγε το break κι έκανε το 1-0 στη σειρά με την Lietkabelis. To παιχνίδι ήταν πάρα πολύ κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια του με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται μονίμως στην πρωτοπορία, αν κι οι φιλοξενούμενοι πήραν απόσταση επτά πόντων στα μέσα της τρίτης περιόδου, ενώ στις αρχές της δεύτερης είχαν προβάδισμα 10 πόντων (16-26). 

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν πολύ γρήγορα και στις δύο περιπτώσεις, έχοντας μάλιστα και σε ορισμένα σημείο βραχεία κεφαλή έναντι των αντιπάλων τους. Μάλιστα από το 35′ όταν και το σκορ ήταν ισόπαλο στους 65 πόντους οι Πρωταθλητές Λιθουανίας πήραν τα ηνία έχοντας διαφορές 1-3 πόντων και φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν o Webster με 14 πόντους με τους Lekavicius και Laugverne να έχουν εξίσου μεγάλη συμβολή στην επικράτηση της ομάδας τους με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη Gagic και Orelik ήταν εξαιρετικοί με 19 πόντους έκαστος με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να είναι τρίτος σκόρερ με 9 πόντους  6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 34-36, 55-56, 71-70