Η αλήθεια είναι ότι η είδηση έμοιαζε με «τρολάρισμα». Και πως αλλιώς να πει κανείς το γεγονός ότι το Ερυθρός Αστέρας που έχει «αδελφικές σχέσεις» με τον Ολυμπιακό, αλλά και άλλες τρεις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας δεν θέλουν τους ερυθρόλευκους στην διοργάνωση. Κι όμως, αυτό είπε ο πρόεδρος της Αδριατικής Λίγκας, Ιγκόρ Ντόντικ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Alternativnu TV».

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΒΑ Liga  μίλησε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να παίξει εκεί (το όλο θέμα θα συζητηθεί στις 24/5 στο ΔΣ της Λίγκας) και τόνισε ότι ο Ερυθρός Αστέρας και άλλες 3 ομάδες δεν θέλουν τους ερυθρόλευκους στην διοργάνωση.

Αναλυτικά ο Ιγκόρ Ντόντικ είπε για το όλο θέμα στο «Alternativnu TV»:

«Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να συμμετάσχει στην Αδριατική Λίγκα, αλλά μόνο εάν οι ίδιες οι ομάδες δώσουν την συγκατάθεσή τους. Στη συνέλευση που θα γίνει στην Μπάνια Λούκα στις 24 Μαΐου, θα συζητηθεί το αίτημα του Ολυμπιακού και έπειτα θα ξέρουμε αν το κλαμπ θα μπορεί να συμμετάσχει. Από τη δική του πλευρά, πιστεύω ότι είναι θα ήταν καλό για τη διοργάνωση να μπει μία νέα αγορά και ένα νέο κοινό. Όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλο μέγεθος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν αποφασίζω όμως εγώ αλλά την απόφαση αυτή θα πάρουν οι ομάδες. Όλα θα γίνουν γνωστά στο συμβούλιο της Μπάνια Λούκα. Απ’ όσο γνωρίζω, αυτή την στιγμή οι Τσεντεβίτα, Ερυθρός Αστέρας, FMP και Μέγκα Μπεμάξ τάσσονται κατά της συμμετοχής του Ολυμπιακού. Αυτό, από την άλλη δεν σημαίνει πως αυτή είναι η τελική τους απόφαση. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να συζητήσουμε το οτιδήποτε δεδομένου ότι τα κλαμπ έχουν προσωπικά συμφέροντα».