Βρέθηκε λύση για τους Έλληνες που είχαν «εγκλωβιστεί» στην Ρωσία, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, που περιλάμβαναν και διακοπή όλων των πτήσεων. Οι Έλληνες της Ρωσίας θα επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα μέσα στην εβδομάδα. Κι αυτό γιατί ενημερώθηκαν ότι η Κυβέρνηση της Ρωσίας ετοιμάζει μια πτήση της «Aeroflot» προς την Αθήνα, με σκοπό τον… επαναπατρισμό των Ρώσων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας.

Το καλό είναι ότι με το αεροσκάφος αυτό, θα κάνουν τη διαδρομή Μόσχα- Αθήνα, οι Έλληνες που εδώ και μέρες είναι εγκλωβισμένοι στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Όπως φαίνεται αυτή η αναμονή λαμβάνει τέλος. Υπολογίζεται ότι πάνω από 120 είναι οι συμπατριώτες μας, που εργάζονται στην Ρωσία κι επιθυμούν την επιστροφή στην Ελλάδα.

Οι «μπασκετικοί» είναι 12 άτομα.

Στην CSKA είναι οι Δημήτρης Ιτούδης (πρώτος προπονητής), Ανδρέας Πιστιόλης (βοηθός προπονητού) και Κώστας Χατζηχρήστος (γυμναστής).

Στην Unics Kazan είναι, οι Δημήτρης Πρίφτης (πρώτος προπονητής), ο Θωμάς Νίκου (βοηθός προπονητού), ο Βασίλης Σίμτσακ (βοηθός προπονητού), ο Χάρης Γλάρος (φυσιοθεραπευτής) και ο Κώστας Καΐμακόγλου (αθλητής).

Στην Saratov είναι, ο Γιώργος Δέδας (βοηθός προπονητού).

Στην γυναικεία ομάδα  Nadezhda Orenburg (που μόλις είχε προκριθεί για το Φάιναλ Φορ της Euroleague των Γυναικών), είναι ο Τζιωρτζής Δικαιουλάκος (πρώτος προπονητής) και ο Πέτρος Πρέκας (βοηθός προπονητού).

Και στην Spartak Moscow Region – Vidnoje είναι ο Στράτος Κωσταλάς (GM).

Ο… δικός μας Στράτος Κωσταλάς, που αρθρογραφεί στο Basketblog.gr είχε αποδείξει προ καιρού ότι… υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.

Ο GM της ρωσικής ομάδας που εργάζεται εδώ και χρόνια στην Ρωσία  είχε παραχωρήσει στον «αποκλεισμένο» στην Μόσχα, Γιώργο Δέδα, ένα διαμέρισμα που έχει στη ρωσική πρωτεύουσα, για να μένει εκεί ο Έλληνας κόουτς όσο καιρό κρατήσει η «καραντίνα».

 

Tags:
Ρωσία