Ο Βαν Ρόσομ θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της επιμονής. Οι δυσκολίες που είχε να ξεπεράσει στην καριέρα του ήταν πάμπολες. Ποτέ όμως δεν το’ βαλε κάτω. Ο Βέλγος έχει συνδέσει το όνομα του με την Βαλένθια και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Ο Βαν Ρόσομ ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία έξι ετών στη γενέτειρα του Γάνδη. Σε ηλικία 16 ετών πήρε μεταγραφή στη βέλγικη Οστέντε και έχοντας παίξει στις περισσότερες κατηγορίες της χώρας του, κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα το 2006.

Έπειτα από δύο χρόνια παραμονής στην Οστέντε και την κατάκτηση ισάριθμων πρωταθλημάτων και ενός κυπέλλου, ο Βαν Ρόσομ πήγε για πρώτη φορά να παίξει σε ομάδα του εξωτερικού. Η Πέζαρο ήταν αυτή που εξασφάλισε την υπογραφή του, δίχως όμως να εντυπωσιάσει παρέμεινε δύο χρόνια στην ιταλική ομάδα. Κάπου εκεί ήρθε και η αναγνώριση. Η πρώτη του επαφή με την Ισπανία και την Σαραγόσα ήταν σπουδαία. Ο Βέλγος έδειξε πτυχές του ταλέντου του και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη της συμμετοχή στα πλέι οφ της ACB. Ακόμα τον λησμονούν στη Σαραγόσα για το αμύθητο παιχνίδι που πραγματοποίησε απέναντι στην Βαλένθια, το οποίο εξασφάλισε την ιστορική πρόκριση της ομάδας του.

Η Βαλένθια ήταν ο επόμενος σταθμός του. Σταθμός με όλη την έννοια της λέξης. Ο 33χρονος βρίσκεται στους “taroncas” από το 2013 και αποτελεί βασικό στέλεχος στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος Ισπανίας (2017) και δύο Eurocup (2014, 2019). Ο Βέλγος ξεπέρασε δύο τραυματισμούς στο γόνατο, επέστρεψε πιο δυνατός και παρέμεινε στην ομάδα, παρά το γεγονός πως αυτό δεν το περίμενε κανείς. Το 2017 η αποχαιρετιστήρια επιστολή του στους φίλους της Βαλένθια τους συγκίνησε. Η επιστολή αυτή αποδείχθηκε πως δεν ήταν αποχαιρετιστήρια και η διοίκηση αποφάσισε να τον κρατήσει στο Σαν Λουίς.

Η ιστορία συνεχίζει να γράφεται. Ο Βαν Ρόσομ είχε 9.5 πόντους και 4.9 ασίστ στο Eurocup τη φετινή σεζόν, συμβάλλοντας στην τέταρτη κατάκτηση του θεσμού για την ομάδα του. Η Βαλένθια μπορεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στους ημιτελικούς απέναντι στη Ρεάλ, αλλά ο Βαν Ρόσομ έχει κερδίσει την εκτίμηση και των πιο απαιτητικών.