Ο Γιάννης Αθηναίου και ο ΠΑΟΚ προχώρησαν σήμερα σε «διαζύγιο», αλλά ο παίκτης δεν έμεινε καθόλου στο ταμείο ανεργίας. Τα σενάρια που ανέφεραν ότι θα μετακομίσει στην Γαλλία επιβεβαιώθηκαν σε «χρόνο μηδέν», καθώς ο έμπειρος γκαρντ δείχνει να συμφώνησε σε όλα με την Προβάνς και θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του ως το τέλος της φετινής σεζόν.

Η Προβάνς ανέβηκε το καλοκαίρι στην γαλλική Α1, αλλά δεν τα έχει καταφέρει καλά φέτος στα μεγάλα σαλόνια και παλεύει να κρατηθεί στην κατηγορία (είναι στην προτελευταία θέση της κατάταξης). Οι Γάλλοι, πάντως, έχουν ένα καλό ρόστερ στο οποίο δεσπόζει ο Αμερικανός πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μαλίκ, Χέρστον.

Η ομάδα έψαχνε έναν καλό γκαρντ για να αντικαταστήσει στο ρόστερ τον Zαβιέ Γκαϊλού, ο οποίος τραυματίστηκε πριν λίγο καιρό, υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αστράγαλο και θα μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. Ετσι έβαλε στο στόχαστρό της, τον Αθηναίου με τον οποίο φαίνεται τελικά να τα βρήκε.

Ο Αθηναίου είχε φέτος μέσο όρο στην Α1, 4,5 πόντους με 37,5% στα τρίποντα, 26,3% στα δίποντα και 52,9% στις βολές καθώς και 2,1 ασίστ σε 15 λεπτά. Στο BCL, είχε 7,7 πόντους, 35,4% στα τρίποντα, 50% στα δίποντα, 80% στις βολές και 2,6 ασίστ σε 19,3 λεπτά.