Καλά λένε… Ποιο εύκολα σου βγαίνει η ψυχή, παρά το χούι. Ο Willie Reed έχει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα, που τον βάζει πολλές φορές σε μπελάδες. Αν έχετε αντίρρηση ρωτήστε και τον Ολυμπιακό, που τον ξέρει καλά και τον είχε στείλει σπίτι του για πειθαρχικά παραπτώματα. Ο 30χρονος σέντερ παίζει πλέον στην Buducnost. Κι εκεί, όμως, φροντίζει να δείχνει την κακή πλευρά του χαρακτήρα του και ότι αν… τα πάρει, χάνει την μπάλα και δεν σταματάει με τίποτα.

Ο Αμερικανός έκανε ροντέο ένα ματς της ομάδας του με την Mega Basket στην Αδριατική Λίγκα, καθώς έριξε μια μεγαλοπρεπέστατη μπουνιά σε αντίπαλο παίκτη, τον Filip Petrusev.

Η Αθλητική Δικαιοσύνη της ABA League όμως, δεν του… χαρίστηκε. Του έριξε καμπάνα και μάλιστα μεγάλη.

Ο Reed τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2 αγώνων, αλλά και γερό πρόστιμο που φτάνει τα 11.000 δολάρια για το γεγονός ότι έκανε τον μποξέρ απέναντι στον 20χρονο σέντερ της Mega Basket.

O Willie Reed είχε έρθει στον  Ολυμπιακό τον Οκτώβριο του 2019. Στις 10 Ιανουαρίου 2020 όμως, η ομάδα ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον «οξύθυμο» παίκτη.

Ο Reed φέρεται να είχε αντιμιλήσει στον τότε προπονητή του Ολυμπιακού Kestutis Kemzura σε έναν αγώνα, ενώ έκανε και «μανούρα» σε μια προπόνηση και οι «ερυθρόελυκοι» τον έστειλαν σπίτι του.

O Αμερικανός είχε παίξει Ριντ σε εκείνη την σεζόν σε 11 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Euroleague και είχε μέσο όρο 6,5 πόντους και 2,8 ριμπάουντ σε 11 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.