Πριν από 5 χρόνια ο Εντου και η  Έλενα ήταν έτοιμοι να φέρουν στον κόσμο ένα παιδάκι. Αν και όλα κύλησαν ομαλά κατά την εγκυμοσύνη και οι δύο γονείς κράτησαν για πρώτη φορά τον Ματέο στην αγκαλιά τους, έπειτα από ένα μήνα τα πράγματα άλλαξαν. Το παιδί τους έδειχνε κάποια συμπτώματα και ο γιατρός τους είπε: “Ο μικρός διαγνώστηκε με λευχαιμία παιδιά. Τώρα χρειάζεται κουράγιο και δύναμη. Και τύχη. Η ζωή σας θα αλλάξει, να το ξέρετε. Προσευχηθείτε και μη χάνετε την πίστη σας”

Οι δύο γονείς αφιερώθηκαν αποκλειστικά στο παιδί με τις επόμενες 30 μέρες να είναι εξαιρετικά δύσκολες. Πέρασε ο καιρός και ο μικρός κλήθηκε να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη, καθώς έπρεπε να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών το οποίο μπορεί να έχει αποτέλεσμα αλλά μπορεί και όχι, καθώς δεν είναι σίγουρο πως μπορεί ο οργανισμός να το απορροφήσει. 

“Μπήκε χωρίς να ξέρουμε ποιες είναι οι πιθανότητες” λέει ο Εντου.

Σήμερα έπειτα από 5 ολόκληρα χρόνια ο Ματέο είναι καλά στην υγεία του και μπορεί να απολαμβάνει όλα όσα απολαμβάνουν και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Όσο αφορά τον πατέρα Εντού, είναι δημοσιογράφος και από τους κορυφαίους μπασκετικούς ρεπόρτερ στην Ισπανία,  τα παράτησε όλα και ασχολήθηκε με τον οργανισμό που κάνει έρευνα για την καταπολέμηση της λευχαιμίας και τους παιδικού καρκίνου. Ο Εντου σε προσωπικό επίπεδο και εκ μέρους του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εκπροσωπεί, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί ένα τόσο μεγάλο μπασκετικό event σαν το Copa Del Rey για να στρέψει την προσοχή στην κατάρα του αιώνα και σε συνεργασία με όλους τους φορείς αποφάσισε πως όσοι φορέσουν χρυσά κορδόνια στα παπούτσια τους θα λάβουν από 100 ευρώ για κάθε καλάθι. 

Ολοι οι παίκτες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην καμπάνια είναι:

Νίκο Λαπροβίτολα
Χαιμέ Φερνάντεθ
Φακούντο Καμπάτσο
Ματ Τζάνινγκ
Ντάριο Μπριθουέλα
Χαβιέ Μπεϊράν
Κάιλ Κούριτς
Φερνάντο Σαν Εμετέριο

Tags:
Copa Del Rey