Ο Ιταλός έμοιαζε αναγεννημένος στα τελευταία παιχνίδια που πραγματοποίησε με την Εστουντιάντες στην ACB. Ο Τζεντίλε βρήκε ξανά τον εαυτό του και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ματς της χρονιάς της Εστουντιάντες απέναντι στην Ομπραντόιρο στις 19 Μαϊου. Η ομάδα του πήρε την σπουδαία νίκη, που της εξασφάλισε όπως αποδείχθηκε την παραμονή της στην κατηγορία, με τον Τζεντίλε να σημειώνει τότε 27 πόντους και να μαζεύει οχτώ ριμπάουντ.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε καλό πρωτάθλημα και δεδομένα θα απασχολήσει μερικές από τις μεγάλες ομάδες της Ισπανίας το φετινό καλοκαίρι. Η Εστουντιάντες είναι φυσικά πρόθυμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Τζεντίλε, ο οποίος όμως θα αναζητήσει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Ο 26χρονος που τέλειωσε τη σεζόν με μέσο όρο 15.2 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ δείχνει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνο και έχει πλέον ως βασικό στόχο την αναζήτηση ενός καλύτερου συμβολαίου. Η επιστροφή του στην Euroleague αποτελεί ένα ακόμα δέλεαρ για εκείνον και διάφοροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ενδέχεται να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους.