Ο Γιάνις Τίμα το είχε πει χθες (16/3) ρίχνοντας το καρφί του προς τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος δεν τον υπολόγιζε στην ομάδα και τον είχε κάνει «παγκίτη»: «Το κοιτάω με θετική προοπτική τώρα που θα έχω την ευκαιρία να είμαι στο παρκέ και να παίζω. Ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν με υπολόγιζε ούτε για τη βασική πεντάδα, ούτε για το rotation. Προτιμώ να παίζω, παρά να βρίσκομαι στον πάγκο. Γι’ αυτό το λόγο είμαι στη Χίμκι». Και το εννοούσε.

Ο Λετονός έπαιξε στο πρώτο το ματς με την Χίμκι, βρήκε χώρο στην νέα του ομάδα (θα μείνει δανεικός στους Ρώσους ως το καλοκαίρι) και στα πλάνα του Ρίμας Κουρτινάιτις και έδωσε τα ρέστα του.

Ο Γιάνις Τίμα έκανε ντεμπούτο με την Χίμκι στο εκτός έδρας ματς με την Κάλεβ Ταλίν για την VTB League και ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης των Ρώσων με 96-85.

Ο Λετονός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του ματς και πέτυχε 17 πόντους με 5/8 τρίποντα και 1/2 δίποντα, ενώ είχε ακόμα 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μόνο λάθος στα 24΄.36΄΄ που έμεινε στο παρκέ Πρώτος σκόρερ της Χίμκι ήταν ο Μίκι με 25 πόντους (φλέρταρε με το double – double, καθώς είχε και 8 ριμπάουντ),  ενώ 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο είχε ο Σβεντ.

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ