O Crvena Zvezda γνώρισε την ήττα χθες από την μεγάλη του αντίπαλο την Partizan, με συνέπεια η ομάδα του Obradovic να μειώσει σε 2-1 νίκες και να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου. Παρόλα αυτά ο χθεσινός αγώνας επισκιάστηκε από τα πολλά επεισόδια που προκάλεσαν οι φίλοι της Partizan, με την αναμέτρηση να διακόπτεται προσωρινά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Xαρακητριστικό είναι άλλωστε ότι πετάχτηκε κινητό προς των προπονητή των φιλοξενούμενων Dejan Radonic, ενώ έγιναν κι άλλα πράγματα που παρέπεμπαν σε εμπόλεμη κατάσταση, κάτι που έκανε τον Zoc να κατακεραυνώσει τους φίλους της ομάδας του στην Συνέντευξη Τύπου.

Έτσι οι “ερυθρόλευκοι” του Βελιγραδίου έπειτα από την ένσταση που κατέθεσαν εξέδωσαν κι ανακοίνωση για τα χθεσινά συμβάντα, λέγοντας χαρακηριστικά ότι δεν έγινε αγώνας μπάσκετ, αλλά πόλεμος. Η πλευρά του Crvena Zvezda έκανε εκτενή αναφορά στο τι έγινε χθες στο γήπεδο, την στιγμή που το κλίμα μεταξύ των δύο “αιωνίων” αντιπάλων φαίνεται πως έχει δυναμιτιστεί για τα καλά με εκτέρωθεν αντεγκλίσεις. Θυμίζουμε άλλωστε ότι κι η Partizan εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εξέφρασε τα παράπονά της για τη διαιτησία του δευτέρου αγώνα της σειράς, στον οποίο επιβλήθηκε ο Crvena Zvezda. Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον πως θα ολοκληρωθεί το εν λόγω ματσάρισμα με τους δύο συλόγους να διψούν για την κατάκτηση της ΑΒΑ League και την κατάσταση να είναι τεταμένη μεταξύ τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Crvena Zvezda:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της επίσημης ιστοσελίδας του Crvena Zvezda δεν θα μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ από έναν αγώνα της πρώτης μας ομάδας.

 
Τα προηγούμενα χρόνια τα ζήσαμε όλα μαζί, η ομάδα μας έκανε εκατοντάδες παιχνίδια, κερδίσαμε τρόπαια, τα χάσαμε, αλλά εκτός από τα επεισόδια στην Ποντγκόριτσα, μέχρι χθες το μπάσκετ πάντα κατάφερνε να βγει στην επιφάνεια.

 
 
Δυστυχώς όχι αυτή τη φορά. Εκατοντάδες αναπτήρες, ένα κινητό που παραλίγο να χτυπήσει τον προπονητή Dejan Radonic, σακούλες με σάλιο που πέταξαν στα μέλη της αποστολής του Crvena Zvezda κατά τη διάρκεια του σκότους της αίθουσας (κατά τα άλλα υπερπλήρη και πάνω από τη χωρητικότητα, στην οποία το παρκέ έγινε παγοδρόμιο), βολές με αεροβόλα, επαίσχυντα πανό για τις χώρες των εθνικών μας ομάδων, δεκάδες βρισιές, πολλές προειδοποιήσεις, ποτήρια με ποτά, φουσκωτές κούκλες και τέλος ένα γυάλινο μπουκάλι που χτύπησε έναν από τους διαιτητές αυτού του αγώνα…

Δεν υπήρχε χώρος για μπάσκετ… γι’ αυτό δεν θα υπάρχουν αναφορές γιατί το γεγονός ότι αυτοί είναι οι “ολόκληροι” νικητές αυτού του πολέμου, όχι του παιχνιδιού!

Αν ήταν έτσι, αρκεί να δείτε τη gallery των εικόνων στην επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου με αφορμή όλα τα γεγονότα το βράδυ της Τετάρτης στον “αγώνα” που κράτησε τρεις ώρες με διάλειμμα…».