Τέλος μπήκε στις διαπραγματεύσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί κι επίσημα τον αντικαταστάτη του Νέβεν Σπάχια, με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν σε όλα και την ομάδα του Ισραήλ να ανακοινώνει την πρόσληψή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020, χωρίς να γίνεται γνωστό αν έχει μπει οψιόν που επιτρέπει στη Μακάμπι να λύσουν τη συνεργασία τους το καλοκαίρι που μας έρχεται (2019).

Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός θα έχει λαμβάνειν 500.000 ευρώ ετησίως, όπως συμφωνήθηκε με τον Νίκολα Βούισιτς, ο οποίος να σημειωθεί πως ήταν αντίθετος με την απόφαση για απομάκρυνση του Σπάχια.

Ο Σφαιρόπουλος θα βρίσκεται στον πάγκο της Μακάμπι στο παιχνίδι με την Εφές (20/11, 19:00), ενώ αξίζει να αναφερθεί πως θα έχει δίπλα του ως βοηθό τον Βασίλη Γεραγωτέλη, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του και στον Ολυμπιακό

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Μακάμπι, ο 51χρονος προπονητής τόνισε πως είναι ώρα για δουλειά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεργασία. Όσον αφορά τους οπαδούς, θέλω να τονίσω πως θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να επιτύχουμε. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε σκληρά, όλοι μαζί, για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Πιστεύω και εμπιστεύομαι τους παίκτες και το staff της ομάδας. Θα παλέψουμε όλοι μαζί και θα δώσουμε το 100%. Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια, αλλά για δουλειά».