Το πρωί του Σαββάτου (17/7), ο Στράτος Περπέρογλου, ένας από τους πιο υποτιμημένος και ικανούς Έλληνες αθλητές της τελευταίας δεκαετίας, είπε το οριστικό του αντίο από τα παρκέ της Ευρώπης.

Έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας, μια ομάδα την οποία τίμησε ο πρώην παίκτης των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αποχαιρέτησε τη σπουδαία του καριέρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα θρύλου του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Συνολικά, ο Περπέρογλου πέρασε τα 2 τελευταία χρόνια του στο Βελιγράδι, μετρώντας 9.5 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 29 ματς σε EuroLeague και EuroCup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο θρύλος του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ Στράτος Περπέρογλου ανακοίνωσε ότι αποσύρεται για το μπάσκετ μετά από 19 χρόνια επαγγελματικού παιχνιδιού. Ο Ερυθρός Αστέρας του εύχεται καλή επιτυχία σε επόμενες ιδιωτικές και επιχειρηματικές επιχειρήσεις, και το Βελιγράδι και ο Ερυθρός θα παραμείνουν πάντα το σπίτι του.

Όχι μόνο λόγω τροπαίων και επιτυχίας, αλλά διότι έκανε πολλά για την ομάδα με το παράδειγμα, την μετριοπάθεια και τον επαγγελματισμό του!»