Γεμάτο δράση αλλά και Ελλάδα θα είναι το αποψινό (29/5) μπασκετικό πανόραμα της Ευρώπης, αφού πλήθος συμπατριωτών μας -είτε παικτών είτε προπονητών- δίνουν τη δική τους μάχη στο εξωτερικό.

Η αρχή θα γίνει λοιπόν με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και την ομάδα του, την Lietkabelis, να υποδέχονται στο Game 2 των Τελικών στο πρωτάθλημα Λιθουανίας την Rytas λίγες μόλις μέρες μετά τον εκτός έδρας θρίαμβό τους που τους φέρνει αυτή τη στιγμή δυο νίκες μακριά από τον πρώτο αντίστοιχο τίτλο στην ιστορία.

Λίγο αργότερα, ο Ανδρέας Πιστιόλης και η αήττητη σε 10 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Galatasaray θα ψάξει -δίχως άγχος και πίεση μετά το θρυλικό διπλό λίγες μέρες πριν– μια ακόμα νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια EuroLeague Efes Anadolu, η οποία θα τους φέρει επικεφαλής στη μάχη για την πρόκριση στον Τελικό του τουρκικού πρωταθλήματος -καθώς θα προηγούνται με 2-0 και θα έχουν τρεις ευκαιρίες για το… όνειρο!

Το βράδυ, ο Νικ Καλάθηςπου άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 12 ασίστ στο Game 1– και η Barcelona μοιάζουν ως το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά των Playoffs της ισπανικής ACB -με την αρμάδα της Βαρκελώνης να έχει φαινομενικά εύκολο έργο κόντρα στην 8η τη τάξει ομάδα της κανονικής διάρκειας αλλά και αντίπαλο του Προμηθέα Πατρών στο φετινό EuroCup Gran Canaria.

Τέλος, στο ύστατο χρονικά παιχνίδι με άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον στον κόσμο σήμερα, ο Γάιος Σκορδίλης δίνει το δεύτερο ματς του στο πρωτάθλημα του Καναδά, με τον έμπειρο σέντερ να τίθεται αντιμέτωπος απόψε με τον γνωστό ράπερ J. Cole στη μονομαχία της Alliance του Montreal με τους Shooting Stars του Scarborough.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Lietkabelis – Rytas 17:20
Efes – Galatasaray 19:00
Gran Canaria – Barcelona 22:00
Montreal Alliance – Scarborough Shooting Stars 23:00