Στις 18/11/2018 η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε και επίσημα την πρόσληψη του Γιαάννη Σφαιρόπουλου. Ο Ελληνας προπονητής πήρε το τιμόνι στην θέση του Νέβεν Σπάχια σε μια περίοδο που η Μακάμπι… έμπαζε νερό, έμοιαζε έρμαιο στα κύματα και όδευε σε… ξέρα και ναυάγιο. Ο Ελληνας προπονητής πήρε στα χέρια του μια ομάδα που δεν είχε φτιάξει εκείνος και έδειχνε να καταρρέει. Ο Σφαιρόπουλος δεν το σκέφτηκε καθόλου. Εκανε αλλαγές, έθεσε σε νέες βάσεις το κομμάτι της οργάνωσης και της δουλειάς.

Πάνω απ΄ όλα όμως, είχε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό δεν είχε αφήσει… σημάδια πάνω του γιατί ήξερε ότι είχε κάνει τα πάντα για την ομάδα. Την είχε οδηγήσει σε δυο πρωταθλήματα Ελλάδας (2015, 2016) και σε δυο τελικούς της Ευρωλίγκας (2015, 2017) και την κρατούσε στην ελληνική και ευρωπαϊκή ελίτ.

Ο Σφαιρόπουλος δεν άρχισε τα μεγάλα λόγια. Σήκωσε τα μανίκια και ρίχτηκε στην δουλειά. Η Μακάμπι αναστήθηκε. Εκεί που δεν είχε καμία τύχη να μπει στην 8άδα της Ευρωλίγκας, το πάλεψε ως το τέλος (δεν δικαιώθηκε, βέβαια, αλλά η προσπάθεια που έκανε η ομάδα ήταν συγκλονιστική).

Στην συνέχεια η Μακάμπι αφοσιώθηκε το πρωτάθλημα και χθες η Μακάμπι σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή Ισραήλ. Παράλληλα ο Ελληνας κόουτς ανακηρύχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν στην χώρα. Τα βραβεία σίγουρα δεν τα είχε ανάγκη για να αποδείξει την αξία του. Την τεράστια αξία του την δείχνει η δουλειά του και οι επιτυχίες του και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.