Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ξεκαθάρισε ότι η Εθνική Σερβίας θα έχει πολύ δύσκολο έργο στις 13/9 στο εκτός έδρας ματς με την Ελλάδα στα «παράθυρα» της δεύτερης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, καθώς χαρακτήρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «δύσκολο αντίπαλο». Από την άλλη ο προπονητής της Σερβίας έριξε και το «καρφί» του. Ο Σάλε τόνισε ότι θα ήθελε να έχει περισσότερους παίκτες στην διάθεσή του, αλλά οι ομάδες τους δεν τους έδωσαν άδεια.

Ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας είπε για το ματς με την Ελλάδα: «Θα έχουμε δύσκολη αποστολή. Μην ξεχνάμε πως σε αντίθεση με την Ελλάδα και την Γερμανία που δεν έχουν ήττα, εμείς έχουμε αυτή την ήττα από την Γερμανία και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τη συνέχεια. Η Ελλάδα, όπως και σε άλλους αγώνες, έχει την ενίσχυση παικτών από την Ευρωλίγκα και θα παρουσιαστεί εκ νέου πάλι πολύ δυνατή».

Για την… απροθυμία των ομάδων να επιτρέψουν στους Σέρβους διεθνείς να παίξουν με την Εθνική τους στο «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου ο Τζόρτζεβιτς τόνισε: «Ηλπιζα πως θα έχουμε περισσότερους παίκτες διαθέσιμους σε αυτό το παράθυρο. Περίμενα πως θα είμαστε όλοι και πως οι παίκτες θα έπαιρναν άδεια από τις ομάδες τους. Δυστυχώς δεν έγινε έτσι. Έπρεπε να ακούσουν τις ομάδες τους. Ο Τεόντοσιτς και ο Μαριάνοβιτς δεν πήραν άδεια. Καλό θα ήταν πάντως να σταματήσουμε να μιλάμε γι’ αυτό και να στρέψουμε πια την προσοχή μας στους αγώνες. Και ειδικά σ’ αυτόν με την Ελλάδα, αφού θα είναι ο πρώτος που έχουμε στο πρόγραμμά μας».