Ο Sergio Scariolo είναι ένας πολύπειρος coach και γνωστός για τις επιτυχίες του καθώς έχει κατακτήσει 9 τίτλους με συλλόγους και και 7 μετάλλια με την εθνική Ισπανίας(4 χρυσά, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα).

Ο Ιταλός coach από το 2018 ανήκει στο επιτελείο του Nick Nurse και τον Toronto Raptors, κερδίζοντας μάλιστα μαζί τους το πρώτο τους πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 19 στους τελικούς απέναντι στους Golden State Warriors.

Ήρθε η…ώρα του λοιπόν όπως φάνηκε να κοουτσάρει και τους Καναδούς κάτω από τις πιο περίεργες και…αντίξοες συνθήκες. Ένα μέλος του coaching stuff των Raptors βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και ως εκ τούτου όλο το stuff συμπεριλαμβανομένου του head coach Nick Nurse μπήκε σε καραντίνα. Όχι όμως και ο Ιταλός coach μιας και εκείνος μόλις είχε ολοκληρώσει την 14ημερη καραντίνα του λόγω της συμμετοχής του στην φούσκα της Πολωνίας με την εθνική Ισπανίας.

Ο Ιταλός coach λοιπόν ελλείψει των υπολοίπων assistant αλλά και του αρχισκόρερ της ομάδας Pasqal Shiakam έπρεπε να στήσει την ομάδα του έτσι ώστε να πάρει την νίκη απέναντι στους Houston Rockets. Κάτι το οποίο πέτυχε με το τελικό 122-111 “ανεβάζοντας” παράλληλα τους Καναδούς στο 17-17. Επίσης o coach Scariolo πέτυχε και την πρώτη “νίκη” των Raptors σε challenge play κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει ο Nick Nurse σε οχτώ προσπάθειες.

Ο ίδιος μετά την πρώτη του νίκη σαν head coach των Raptors όταν ρωτήθηκε αν ξέρει για πόσο θα συνεχιστεί αυτό δήλωσε:

«Δεν ξέρω πραγματικά. Συνεχίζουμε, προσπαθούμε να κάνουμε ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα και σε αυτό το σημείο είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να βεβαιωθούμε ότι ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε την επόμενη μέρα».

Ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Αυτό είναι κάτι που είναι καλό, μέσα στην κακή κατάσταση που περνάμε από όλους σε όλο τον κόσμο, μαθαίνουμε ότι έχουμε εργαλεία και ικανότητα να αντιδράσουμε σε πραγματικά περίεργες καταστάσεις, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης… όπως αυτό ή φαντάζομαι εκατοντάδες περισσότερα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο σε κάθε άτομο, σε κάθε εταιρεία, σε κάθε αθλητικό σωματείο, οτιδήποτε άλλο».

«Υπάρχει πάντα κάτι που είναι καλό, μέσα σε μια κακή κατάσταση που περνάμε όλοι σε όλο τον κόσμο, μαθαίνουμε ότι έχουμε εργαλεία και ικανότητες να αντιδράσουμε σε πραγματικά περίεργες καταστάσεις, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης… όπως αυτή ή φαντάζομαι εκατοντάδες περισσότερες που μπορεί να συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο σε κάθε άτομο, σε κάθε εταιρεία, σε κάθε αθλητικό σωματείο, οτιδήποτε άλλο.Μαθαίνουμε ότι μερικές φορές μας αρέσει να έχουμε ένα τέλειο σχέδιο από την πρώτη μέρα ως την τελευταία,και είναι καλό να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε σε διαφορετικές περιστάσεις. Μάθαμε πώς να μην πανικοβληθούμε και να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που συμβαίνει με μια θετική στάση».