Περιγραφικότατος αν μη τι άλλο ήταν ο Xavi Pascual, μιλώντας για την ταλαιπωρία που βίωσε μέχρι να επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός:

«Η ζωή στην Αγία Πετρούπολη ήταν σε γενικές γραμμές κανονική. Την ίδια μέρα ακύρωσαν τη σεζόν στη VTB League και η ομάδα μας έδωσε την άδεια να γυρίσουμε στις πατρίδες μας. Μέχρι την Πέμπτη κάναμε κανονικά προπονήσεις. Την Παρασκευή ο Πούτιν πως θα κλείσουν τα αεροδρόμια. Έτσι ξαφνικά, έπρεπε να δούμε με ποιον τρόπο θα γυρίσουμε πίσω. Εν τέλει, υπήρχε μόνο ένας τρόπος να φύγουμε συνέχισε. Στις 2 τα ξημερώματα έφυγα από το σπίτι και πήγα στο αεροδρόμιο όπου έκαναν όλους τους ελέγχους για κορονοϊό: Μέτρηση θερμοκρασίας και έλεγχος αν είχαμε μάσκες μαζί. Το αεροδρόμιο ήταν έρημο. Στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη υπήρχαν 10-15 άτομα και όλοι σκορπισμένοι. Φτάσαμε στις 14.00 και δεν υπήρχε πτήση για Βαρκελώνη ως την επόμενη μέρα. Τι θα κάνουμε στη Μαδρίτη; Θα μείνουμε αεροδρόμιο; Νοικιάσαμε, λοιπόν δυο αυτοκίνητα. Κάναμε 600 χιλιόμετρα και δεν είδα περισσότερα από 20 αμάξια στον δρόμο. Όλο το ταξίδι κράτησε 20 ώρες».

Μία πραγματικά μικρή οδύσσεια για τον άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση: