Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού, Στέφανου Δέδα, η Hapoel Holon κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της Βαλκανικής Λίγκας επικρατώντας επί της Akademik Plovdiv στον τελικό με 91-75.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για την Holon μετά το 2018 και τέταρτος συνολικά στην ιστορία της. Μάλιστα, ήταν και ο πρώτος τίτλος με τον Έλληνα προπονητή στο “τιμόνι” της.

Υπενθυμίζουμε πως το “συγκρότημα” του Δέδα έχει προκριθεί στους 8 του Basketball Champions League και γενικότερα η χρονιά είναι άκρως επιτυχημένη με βάση τις δυσκολίες της.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Tyrus McGee, ο οποίος “σταμάτησε” στους 20 πόντους, τα 4 ριμπάουντ και τις ισάριθμες ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Isaiah Miles, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ. Αρκετά θετική ήταν και η εμφάνιση του Guy Pnini, ο οποίος σκόραρε 14 πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ επίσης. Τέλος, ίδιους πόντους πέτυχε και ο Nate Sestina.

Από την άλλη μεριά, ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Obrad Tomic, ο οποίος τελείωσε το ματς με 18 πόντους. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Jere Vucica, ο οποίος είχε 16 πόντους, ενώ ο Jahil Carson, ο οποίος πρόσθεσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 40-46, 64-66, 91-75

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Δείτε το βίντεο του αγώνα: