Η Maccabi Tel Aviv κατάφερε να πάρει το “εισιτήριο” για τον τελικό του Κυπέλλου Ισραήλ μετά από ένα εξαιρετικό ντέρμπι κόντρα στην Hapoel Holon, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 87-85, έπειτα από τον “εξτρα χρόνο” της παράτασης.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να πραγματοποιήσει μια σπουδαία ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης στην κανονική της διάρκεια, καταφέρνοντας και στην παράταση να παρουσιαστεί πιο “ζεστή” από την αντίπαλό της και να πάρει τη νίκη.

Η ομάδα του “Λαού” θα βρει στον τελικό του θεσμού αντίπαλο την Maccabi Rishon. Η ελληνική “μάχη” των δυο πάγκων για άλλη μια φορά άνηκε στον Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς η ομάδα του Στεφανου Δέδα δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά του αγώνα, κάνοντας κάποια πολύ κομβικά λάθη.

Κορυφαίος για την Μaccabi Tel Aviv ήταν σήμερα ο Oz Blazer, ο οποίος “σταμάτησε” στους 19 πόντους, ενώ δεύτερος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Scottie Wilbekin που τελείωσε το ματς με 15 πόντους. Τέλος πολύ θετικός ήταν και ο Othello Hunter με τους 11 πόντους που σημείωσε και τα 8 ριμπάουντ που “κατέβασε”.

Από την άλλη πλευρά, για την ομάδα του coach Δέδα ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Tyrus McGee που τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους. Επάξια δίπλα του στάθηκε ο C.J. Harris με τους 18 πόντους που πρόσθεσε και τέλος θετική ήταν και η παρουσία του Guy Pnini, που σκόραρε 17 πόντους.