Ιδιαίτερο ήταν το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στην Μπασκόνια και τη Μπιλμπάο. Πέραν της σπουδαιότητας που μπορεί να έχει ένα τοπικό ντέρμπι, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο μιας και ο Πέντρο Μαρτίνεθ έφτασε τους 800 αγώνες και τα γιόρτασε με τον δικό του τρόπο μέσα στο παρκέ. Παράλληλα όμως το ενδιαφέρον τράβηξε πάνω του και ο Άλεξ Μούμπρου με τον αρχηγό της Μούρθια να συμπληρώνει 645 συμμετοχές και να πιάνει στην 6η θέση των ρέκορντμαν συμμετοχών τον Αλμπέρτο Ερέρος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο ισόπαλες με 21-21. Η συνέχεια βρήκε τη Μπασκόνια να έχει ένα ισχνό προβάδισμα, όμως στο β’ ημίχρονο η Μπιλμπάο ξέχασε να… βγει από τα αποδυτήρια, με τους παίκτες του Πέντρο Μαρτίνεθ να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ και να φτάνουν τη διαφορά ακόμα και στους 20 πόντους, με το τελικό 94-71 να δείχνει και τη διαφορά ως προς τη δυναμική των δύο ομάδων.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ματ Τζάνινγκ με 20 πόντους μετρώντας μάλιστα 6/7 τρίποντα, δείχνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο για ποιο λόγο θεωρείται ένας από τους πιο δεινούς “μπομπέρ” στην Ευρώπη. Η Μπασκόνια ευτύχησε να έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, την ώρα που από πλευράς Μπιλμπάο ο… γερόλυκος Άλεξ Μούμπρου πάλεψε σχεδόν μόνος πετυχαίνοντας 21 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 43-36, 67-53, 94-71

 

 

Στον έτερο αγώνα της ημέρας, η Ανδόρα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην Γκιμπουθκόα, όμως στο τέλος πήρε την εκτός έδρας νίκη με 60-64.Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του, όμως στο τέλος η εμπειρία της Ανδόρας και οι εύστοχες βολές του Μπλάζιτς έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 16-9, 28-26, 47-41, 60-64