Ένα τεράστιο διπλό μέσα στο «Palau Blaugrana» πήρε η κάτοχος του Champions League Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη με 73-65 και πλέον έριξε την Μπαρτσελόνα των Γιώργου Μπαρτζώκα και Στράτου Περπέρογλου στην 4η θέση!

Η Τενερίφη έπαιξε εξαιρετική άμυνα και ήταν από το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού μέσα στην διεκδίκηση της νίκης (33-32). Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Έλληνα διεθνή σέντερ βρήκε ρυθμό στην επίθεση και σε συνδυασμό με την δυ νατή άμυνα έφυγε νικήτρια από την Βαρκελώνη με 73-65, βάζοντας ακόμα πιο πολλούς μπελάδες στην «πληγωμένη» φέτος Μπαρτσελόνα.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Ντόρνεκαμπ με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Γιώργος Μπόγρης με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 15 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Από τους Καταλανούς ξεχώρισε ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχε 7 πόντους καο 6 ριμπάουντ, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου είχε 4 πόντους και 3 ασίστ.

Στη κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος παρέμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νίκη εντός έδρας κόντρα στη Μπανταλόνα με σκορ 95-7.

Οι Μαδριλένοι δεν ξεκίνησαν καλά στην επίθεση έχοντας σκοράρει 4 πόντους σε πέντε λεπτά. Οι γηπεδούχοι όμως δεν πτοήθηκαν και με επιμέρους 16-5 τελείωσαν με 6 πόντους διαφορά τη πρώτη περίοδο (20-14). Όπως φάνηκε το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό καθώς στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο η Ρεάλ έπαιξε το μπάσκετ που ξέρει και σκόραρε 24 και 33 πόντους αντίστοιχα, στέλνοντας τη διαφορά στους 23 πόντους. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον ρυθμό να ”πέφτει” από τις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά τα προηγούμενα δεκάλεπτα ήταν αρκετά για να ανέβει αρκετά ψηλά το σκορ (από την πλευρά των γηπεδούχων τουλάχιστον), με το τελικό σκορ να είναι το 95-70.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Σέρτζιο Γιουλ με 21 πόντους, 6 ασίστ και ο Τζέφρι Τέιλορ με 15 πόντους(3/4 τρίποντα). Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Λούκα Μπογκντάνοβιτς με 16 πόντους(6/10 σουτ) και ο Τζόρνταν Τζερόμ με 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.