Η Ανδόρα του Θανάση Αντετοκούνμπο πέτυχε μεγάλη νίκη με 89-84 επί της δεύτερης στη βαθμολογία Βαλένθια δύο στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και σχεδόν ”κλείδωσε” την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ της ισπανικής λίγκας! Στο πλευρό του Έλληνα παίκτη βρέθηκε και ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο που ταξίδεψε στην Ισπανία για να παρακολουθήσει τον Θανάση μαζί με τον μικρότερο του αδερφό, τον Κώστα.

Ο Έλληνας άσος είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία με με οκτώ πόντους (4/6 δίποντα), έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ και μία τάπα ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο εξαιρετικός Ντέιβιντ Ουόκερ με 23 πόντους με 6/6 δίποντα και ακολούθησε ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με 22 (8/11διπ.) και δέκα ριμπάουντ

Ο συνδυασμός αποτελεσμάτων ευνόησε την Ανδόρα, αφού η Τενερίφη σταμάτησε την Μπιλμπάο με 80-76 δίνοντας έτσι τη διαφορά υπέρ της ομάδας του Αντετοκούνμπο. Ο Ντούρνεκαμπ με 19 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ για την πρωταθλήτρια του Champions League ενώ ο Γιώργος Μπόγρης πέτυχε δέκα πόντους σε 26 λεπτά. Η Τενερίφη ισοβαθμεί με τη Μάλαγα (αν νικήσει η Ουνικάχα στο ματς που χρωστάει) αλλά πλέον δεν μπορεί να υπολογίζει σε αβαντάζ έδρας αφού βρίσκεται δύο νίκες πίσω από την Μπαρτσελόνα. Την ήττα της Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα που διέλυσε με 87-53 τη Φουενλαμπράδα πλησιάζοντας την στη 2η θέση. Ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ με 14 πόντους και οι Τόμιτς-Όλεσον με 12 ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Μπάρτσα.

Σε ένα άλλο παιχνίδι στην Καταλονία, η Μπανταλόνα σύντριψε με 100-66 την ουραγό Μανρέσα και οριστικοποίησε την παραμονή της στην κατηγορία αφού ξέφυγε τρεις βαθμούς από την Ρεάλ Μπέτις με δύο ματς να απομένουν.

Η Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με σκορ 74-64 στην έδρα της Γκραν Κανάρια. Η Μούρθια στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο η Γκραν Κανάρια μπήκε αποφασισμένη για την νίκη με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να αυξήσει την διαφορά και ουσιαστικά να βάλει τέλος στις ελπίδες των φιλοξενούμενων.

Στον τελευταίο χρονικά αγώνα της ημέρας η Μπασκόνια υποδέχθηκε την Μάλαγα με την ομάδα του Χουάν Πλάθα να παγώνει την Βιτόρια και να παίρνει σημαντική νίκη με 75-79. Η κάτοχος του Eurocup εμφανίστηκε πολύ σοβαρή στα αμυντικά της καθήκοντα και παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Σέιν Λάρκιν που πέτυχε 24 πόντους. Από την πλευρά των νικητών εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Τζαμάρ Σμιθ και Νεμάνια Νέντοβιτς που πέτυχαν αμφότεροι 17 πόντους.

 

 

΄