Προς οριστικό λουκέτο φαίνεται να οδεύει το πρωτάθλημα του Ισραήλ. Η Premier League είχε αναβληθεί μετά την επέλαση του coronavirus στη χώρα. Οι μπασκετικές αρχές σκέφτονταν κάποιες λύσεις σε περίπτωση που η «καραντίνα» κρατήσει πολύ.

Έτσι έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να γίνει ένα μίνι τουρνουά με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, έτσι ώστε να βγει ο πρωταθλητής της σεζόν 2019-20.

Το θέμα έπρεπε όμως, να περάσει από το πανίσχυρο Υπουργείο Υγείας της χώρας, που λύνει και δένει και φυσικά… αποφασίζει και διατάζει αυτόν τον καιρό μετά την… λαίλαπα του coronavirus.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Roi Coen, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ απέρριψε την πρόταση για μίνι τουρνουά και έτσι όλα δείχνουν ότι τα περιθώρια στενεύουν και το πρωτάθλημα είναι πιθανό να οδηγηθεί σε οριστικό «λουκέτο» για φέτος.

Οσο για το ερώτημα: “ποιος θα πάρει τον τίτλο;” Στην βαθμολογία προηγείται, ποια άλλη, από την Maccabi του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που είχε ως τώρα σκορ 19-2 και δεύτερη είναι η  Hapoel Jerusalem (17-4), που απέκλεισε το Περιστέρι στο BCL. Στην 3η θέση είναι η Rishon με σκορ 13-8 και στην 4η θέση της βαθμολογίας είναι η Holon με σκορ 12-9.

Ολα δείχνουν ότι ο τίτλος θα πάει πιθανότατα στην Maccabi. 

Το ίδιο έγινε και σε άλλες χώρες όπως η Λιθουανία και η Ουκρανία, που κατέβασαν οριστικά ρολά, και βρήκαν πρώτες την… Σολομώντεια λύση του να δοθεί  ο τίτλος στις ομάδες που ήταν πρώτες μέχρι την απόφαση για οριστική διακοπή.

Έτσι στην Λιθουανία τον τίτλο πήρε η Zalgiris και στην Ουκρανία πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Dnipro.