Οι εμβολιασμοί στο πρωτάθλημα του Ισραήλ προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Τόσο ταχείς, που μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουν κάνει εμβόλιο το 80% των παικτών και των προπονητών των ομάδων, καθιστώντας τη Winner Basket League το πρωτάθλημα με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον Shmuel Frenkel, πρόεδρο της ισραηλινής λίγκας, περίπου το 60% των παικτών και των προπονητικών τιμ έχουν ήδη εμβολιαστεί, το 13% σκοπεύει να το κάνει τις προσεχείς ημέρες, ενώ υπάρχει και ένα 7%, το οποίο υπήρξε θύμα του covid-19 και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. Όσο για το υπόλοιπο 20%; Αυτό μάλλον θα πρέπει να πειστεί για να κάνει εμβόλιο…

«Είμαι χαρούμενος που σε μερικές εβδομάδες θα είμαστε η πιο εμβολιασμένη λίγκα σε όλον τον κόσμο, με το 80% να έχουν κάνει εμβόλιο», δήλωσε σχετικά ο Frenkel. «Εύχομαι να μπορέσουμε να πείσουμε και το 20% να κάνει κι αυτό το εμβόλιο σύντομα. Θα κάνουμε μία ενημερωτική εκστρατεία για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν και εφόσον υπάρχουν παίκτες που εξακολουθούν να μην το θέλουν, θα τους ζητάμε να υποβάλλονται σε έλεγχο πριν από κάθε παιχνίδι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της λίγκας.