Χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα Βενέτσια και Αβελίνο επικράτησαν της Πιστόια και Ρέτζιο Εμίλια αντίστοιχα, κάνοντας και αμφότερες το 1-0 για τα προημιτελικά του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η Βενέτσια κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και χωρίς να συναντήσει προβλήματα επικράτησε της Πιστόια με 84-71, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του ιταλικού πρωταθλήματοςΚορυφαίος των νικητών ήταν ο Μαρκίζ Χέινς με 23 πόντους και 5/8 τρίποντα, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Μάικ Μπράμος, που μέτρησε 14 πόντους (1/1 δίποντο, 4/7 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Στο άλλο παιχνίδι των πλέι οφ της Serie A, η Αβελίνο έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Ρέτσιο Εμίλια που την κέρδισε εύκολα με 82-64. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα από την αρχή του αγώνα και έχοντας την υπεροπλία στη ρακέτα δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα. ΟΙ φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι μειώνοντας στους 11 πόντους(57-46) στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου αλλά η Αβελίνο δεν την άφησε. Με ένα γρήγορο σερί 7-0 άφησε ανεκπλήρωτα τα όνειρα των παικτών της Ρέτζιο Εμίλια.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ντέιβιντ Λόγκαν με 17 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και Κίριλο Φεσένκο με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ.