Το οικονομικό τσουνάμι που έχει προκαλέσει ο Covid-19 έχει σαρώσει τα πάντα και έχει αφήσει ανοιχτές οικονομικές σε όλους και φυσικά στις ομάδες. Κάποιες κυβερνήσεις χωρών έχουν αποφασίσει να σταθούν δίπλα στον αθλητισμό και να στηρίξουν οικονομικά τις ομάδες, προκειμένου να τις βοηθήσουν να πάρουν μια οικονομική ανάσα.

Τρανό παράδειγμα η Σερβία. Ο πρόεδρος της χώρας, Aleksander Vucic, ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει οικονομικά τον αθλητισμό από τον κρατικό κουμπαρά. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι οι οι μπασκετικές υπερδυνάμεις της χώρας, Partizan, Crvena Zvezda θα πάρουν από 1 εκατομμύρο ευρώ η κάθε μια ως οικονομική στήριξη!

Ο Aleksander Vucic ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα στήριξης των συλλόγων της Σερβίας. Εκεί είπε ότι το Κράτος θα διαθέσει αρκετά χρήματα σε αθλήματα όπως ο στίβος, η πάλη, το χάντμπολ, το μπάσκετ, το γουότερ – πόλο και το βόλεϊ.

Στο μπάσκετ ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα στις δυο υπερδυνάμεις του αθλήματος Partizan και Crvena Zvezda και έτσι οι δυο ιστορικοί σύλλογοι και φυσικά «αιώνιοι εχθροί» θα πάρουν ως ενίσχυση από την Πολιτεία από 1 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας.

Στην αναφορά που έκανε στις δυο ομάδες ο Aleksander Vucic τόνισε: «Θα βοηθήσουμε τον Crvena Zvezda και την Partizan με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Θα λάβουν το ίδιο ποσό για να μας εκπροσωπήσουν επάξια στην Ευρώπη».