Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, η Zalgiris Kaunas στέφθηκε Κυπελλούχος Λιθουανίας, νικώντας την Lietkabelis με 76-69 στον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Thomas Walkup, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, αλλά και 8 ασίστ, όντας ο πρωταγωνιστής της βραδιάς. Στο πλευρό του επάξια στάθηκε και ο Nigel Hayes με τους 14 πόντους που πρόσθεσε, ενώ σε διψήφια νούμερα κινήθηκε και ο Joffrey Lauvergne, ο οποίος είχε 11 πόντους κυρίως στο “ζωγραφιστό”.

Από την άλλη μεριά για την Lietkabelis ξεχώρισε ο Kyle Vinales που “σταμάτησε” στους 17 πόντους, ενώ “μοίρασε” και 4 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Gytis Masiulis, που τελείωσε το ματς με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ πολύτιμη ήταν και η προσφορά του Gabrielius Maldūnas, ο οποίος μέτρησε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

Στον μικρό τελικό του θεσμού, η Juventus κατέκτησε την τρίτη θέση επικρατώντας επί της Neptunas με 86-69 σε ένα άνετο απόγευμα για την ομάδα του coach Urbonas.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 37-28, 58-41, 76-69 

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ