Το δικό του μήνυμα για τις πρωτοφανείς για τα ευρωπαϊκά ύδατα της σύγχρονης ιστορίας γεγονότα στην Ουκρανία έστειλε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media, με τον γεννημένο στη Ρωσία παλαίμαχο αθλητή να χαρακτηρίζει τη χώρα των πρώτων του ετών ως «ολοκληρωτικό καθεστώς», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη στήριξή του στο λαό των αμυνόμενων, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι μόνοι τους σε αυτήν τη μάχη».

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είμαι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έχω γεννηθεί στο Κρασνοντάρ, σήμερα ζω στην Ελλάδα και ως εκ τούτου έχω την ευκαιρία να εκφράσω ελεύθερα τη θέση μου για την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν θεσμοί στη Ρωσία, χάρη στους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εκφράσουν τη γνώμη τους και έτσι να αποτρέψουν την επιθετικότητα!

Εγώ, ως Ρωσόφωνος Έλληνας που γεννήθηκα και έζησα σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, μπορώ να αξιολογήσω καλύτερα την κατάσταση και να συγκρίνω τη ζωή μεταξύ μιας ελεύθερης κοινωνίας που έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις σκέψεις της και μιας κοινωνίας όπου οι άνθρωποι φυλακίζονται επειδή σκέφτονται.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός και δεν μπορώ παρά να καλέσω όλους τους Ρωσόφωνους που ζουν σε ελεύθερες χώρες να εκφράσουν τη θέση τους!

Η θέση μου είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, αλλά για εισβολή του δικτατορικού καθεστώτος στο έδαφος μιας ελεύθερης χώρας με σκοπό την εγκαθίδρυση τυραννίας σε αυτήν!

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου συμπάθεια σε ολόκληρο τον ουκρανικό λαό και να σας πω ότι υπερασπίζεστε όχι μόνο την πατρίδα σας, αλλά ότι υπερασπίζεστε τη Δημοκρατία και την Ελευθερία! Και θέλω να σας πω ότι δεν είστε μόνοι σε αυτή τη μάχη. Ευχαριστώ!»