Ο Τζεντίλε πραγματοποίησε μία μυθική εμφάνιση απέναντι στην Ομπραντόιρο. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού τα έδωσε όλα στο παρκέ για να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Ιταλός πέτυχε 27 πόντους (10/13 δίποντα, 7/8 βολές), μάζεψε οχτώ ριμπάουντ και συγκέντρωσε 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της ισπανικής λίγκας.

Η Εστουντιάντες παρόλο που ήταν πίσω στο σκορ, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε (73-76) επικράτησε εν τέλει και είναι στα χέρια της πλέον η παραμονή της στην κατηγορία. Η πίεση που ένιωθε ο Τζεντίλε το προηγούμενο διάστημα ήταν αφόρητη. Ωστόσο, ο Ιταλός βγήκε μπροστά σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα του και ήταν ο καλύτερος παίκτης στη νίκη παραμονής της Εστουντιάντες με 83-80. Ο Τζεντίλε ξέσπασε σε κλάματα χαράς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, εξωτερικεύοντας το άγχος που διατηρούσε ως τώρα.

Η Εστουντιάντες έχει ένα πλεονέκτημα +23 με την προτελευταία της βαθμολογίας Ντελτέκο Γκιμπουθκόα και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας αγωνίζεται εκτός έδρας με την Μπανταλόνα.

Δείτε το βίντεο που λύγισε ο Τζεντίλε:

Tags:
ACB Gentile