Για ακόμα 2 χρόνια -μέχρι και το καλοκαίρι του 2024 δηλαδή- αναμένεται να παραμείνει κάτοικος Αγίας Πετρούπολης ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος συμφώνησε με την Zenit για την επέκταση της κοινής τους συνεργασίας.

Ο Έλληνας μπασκετάνθρωπος, μετά και το φινάλε των σχέσεών του με τον Παναθηναϊκό το 2020, ανέλαβε χρέη General Manager στην αρμάδα της Ρωσίας, με την οποία έφτασε φέτος στην κατάκτηση της VTB United League κερδίζοντας (για πρώτη φορά ιστορικά) το πρωτάθλημα μάλιστα στην έδρα της CSKA Moscow!

Όπως φαίνεται, ακόμα και αν ο σύλλογος της Ρωσίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη EuroLeague μετά και το χάος που προκάλεσε η εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, η δουλειά του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης εκτιμάται πολύ -κάτι που ώθησε φυσικά και στην επέκταση της κοινής τους πορείας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο έμπειρος Έλληνας θα συνεχίσει να εργάζεται ως αθλητικός διευθυντής του συλλόγου.

Ο Μάνος εντάχθηκε στη Ζενίτ το καλοκαίρι του 2020. Πριν από αυτό, ο αξιωματούχος εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια στον Παναθηναϊκό, όπου από μάνατζερ της ομάδας νέων έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του συλλόγου.

Ο Μάνος είναι 19 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, 15 φορές Κυπελλούχος Ελλάδος, 6 φορές πρωταθλητής Euroleague, νικητής του International Cup και την περασμένη σεζόν μαζί με τα χρώματά μας αναδείχτηκε πρωταθλητής της VTB United League και πρωταθλητής Ρωσίας.

Ευχόμαστε επαγγελματικές επιτυχίες μαζί με την ομάδα τη νέα σεζόν».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μάνος Παπαδόπουλος:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη τους. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι την επόμενη σεζόν, με την υποστήριξη του συλλόγου και με έναν προπονητή υψηλής κλάσης, θα φτιάξουμε ξανά μια πολύ αποτελεσματική ομάδα».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Alexander Tserkovny, Διευθύνων Σύμβουλος:

«Η συμβολή του Μάνου στο σχηματισμό και το χτίσιμο της ομάδας δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί και το αποτέλεσμα είναι ορατό σε όλους. Οι ανθρώπινες ιδιότητές του είναι τέτοιες που μπορώ να πω ειλικρινά ότι θα χαρώ να συνεχίσω να δουλεύω μαζί του».