H Real Madrid κατέκτησε το 36ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, διότι νίκησε πανάξια με 3-1 την απερχόμενη πρωταθλήτρια Barcelona. Μάλιστα το παρών στο γήπεδο έδωσε κι ο Pablo Laso, ο οποίος αν και υπέστη έμφραγμα μόλις δύο εβδομάδες πριν, δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Βέβαια η πιο συγκινητική της βραδιάς έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της απονομής όταν και ο αρχηγός της “Βασίλισσας” Sergio Llull έδωσε το Κύπελλο του Πρωταθλητή στον πρωτεργάτη της επιτυχίας αυτής Pablo Laso, ο οποίος δεν μπόρεσε να κοουτσάρει στους τελικούς εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε. 

Παράλληλα οι παίκτες της Real έγιναν ένα “κουβάρι” με τους φίλους της ομάδας, με τους οποίους τραγουδούσαν, όντας “μεθυσμένοι” από αυτήν την τεράστια επιτυχία. Τέλος ακόμη μία εξαιρετική κίνηση ήταν το “κρέμασμα” της φανέλας του Randolph στην μπασκέτα, με τους παίκτες των Πρωταθλητών να αφιερώνουν τον Τίτλο στον μεγάλο άτυχο της σεζόν, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στον πρώτο τελικό μεταξύ των δύο ομάδων.