Από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (29/4) ο Στέφανος Δέδας και η Χάποελ Χολόν πανηγυρίζουν έναν τίτλο αφού κατέκτησαν το τρόπαιο στην Βαλκανική Λίγκα.

Το έργο που είχαν ο κόουτς Δέδας και οι παίκτες του μόνο εύκολο δεν ήταν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο τελικός κόντρα στην Ακαντέμικ Πλόντβιβ ήταν o 53ος αγώνας στη σεζόν για την Χολόν. Αν κάνουμε ένα γρήγορο υπολογισμό τότε γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για έναν αγώνα κάθε… τρεις (και μισό) μέρες. Ένα πρόγραμμα που ταιριάζει πολύ σε ομάδα του NBA αλλά όχι στην Χάποελ Χολόν του rotation των 8 παικτών.

Κι όμως…Η ομάδα του Δέδα κατέκτησε τον τίτλο στη Βαλκανική Λίγκα. Βρίσκεται στην 4η θέση στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Και βέβαια έχει προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League.

Και φανταστείτε ότι δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο οι μετακινήσεις. Πως έφτασαν στο Πλόντβιβ για τον αγώνα της Κανονικής Περιόδου στις 8 Απριλίου; Το εξηγεί ο CEO της Χολόν, Ρόι Ντβόρα. «Είχαμε σκέψεις να ταξιδέψουμε με ιδιωτική πτήση μέσω Ιορδανίας ή Κύπρου. Ξαφνικά βρέθηκε μια πτήση προς Κωνσταντινούπολη κι απ’ εκεί με πούλμαν ταξιδέψαμε έξι ώρες μέχρι να μπούμε στην Βουλγαρία και να φτάσουμε στο Πλόντβιβ».

Φανταστείτε ότι ένα μήνα νωρίτερα η ομάδα έπαιζε στο Κουμάνοβο. Στην επιστροφή η αρχική σκέψη ήταν να επιστρέψουν με πούλμαν αρχικά προς την Αθήνα και να συναντήσουν την Μακάμπι που έπαιζε στην Euroleague με τον Παναθηναϊκό.

Τελικά την τελευταία στιγμή βρέθηκε άλλη λύση. Μια ομάδα βόλεϊ από το Ισραήλ επέστρεφε από την Κροατία. Οι παράγοντες της Χολόν είχαν επικοινωνία με τον εθνικό αερομεταφορέα του Ισραήλ και κατάφεραν να γίνει μια… στάση στη Σόφια όπου θα είχαν μεταβεί από το Κουμάνοβο, ώστε να επιβιβαστεί η αποστολή στην πτήση!