Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ανήκε ποτέ σε εκείνη την όντως μεγάλη και πολυπληθέστατη κατηγορία των Ευρωπαίων προπονητών που έχουν ως μεγάλο όνειρο της ζωής τους να καθίσουν κάποια στιγμή σε πάγκο ομάδας του ΝΒΑ και θα έδιναν τα πάντα για να το πετύχουν αυτό.

Ο Ζοτς έχει πει πολλές ότι δεν θέλει να πάει στο ΝΒΑ. Από την άλλη, είναι ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει σπάσει όλα τα κοντέρ (οι 9 Ευρωλίγκες που έχει κατακτήσει τα λένε όλα). Κάποιος ίσως νομίσει ότι ο Σέρβος… μπούχτισε πια και έτσι δεν αποκλείεται να έχει αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να… μεταναστεύσει στο ΝΒΑ για να ζήσει εκεί άλλες μεγάλες συγκινήσεις. Αμ δε.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επανέλαβε για άλλη μια φορά, σε δηλώσεις που έκανε στη σερβική εφημερίδα «Blic», πως το ΝΒΑ δεν τον ενδιαφέρει και πως είναι ευχαριστημένος στη Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά ο Ζοτς είπε:

 «Δεν υπάρχει ΝΒΑ για εμένα. Τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος κι ευχαριστημένος στη Φενέρμπαχτσε. Περνάω εξαιρετικά. Συνεργάζομαι με εξαιρετικούς ανθρώπους, ενώ έχω εξαιρετική σχέση με τον κόσμο της ομάδας. Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο κι είμαι αφοσιωμένος στη Φενέρ. Με γεμίζει. Δε σκέφτομαι κάτι άλλο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν άτομα στο ΝΒΑ που θαυμάζω. Μεταξύ άλλων κι ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ, για τον οποίο είμαι πολύ περήφανος. Μη ξεχνάμε, θα είναι και φέτος εκεί στους Σακραμέντο Κινγκς. Είναι φιλόδοξος».