Το χρήμα και η δόξα. Ατιμα πράγματα. Πλανεύουν το μυαλό, αλλάζουν την προσωπικότητα των ανθρώπων. Τους κάνουν υπηρέτες τους και τους κάνουν να κινούνται μόνο γύρω απ’ αυτά. Τους κάνουν να συνδέουν την ζωή τους μόνο μ’ αυτά. Τους κάνει να ξεχνάνε ότι είναι άνθρωποι και να θάβουν μέσα στα βάθη της καρδιάς και της ψυχής τους όλες τις ανθρώπινες αξίες. Την συμπαράσταση, την βοήθεια στον πλησίον, την βοήθεια σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Δεν είναι όμως, όλοι έτσι. Κι αυτό είναι το ευχάριστο. Ναι υπάρχει ελπίδα ακόμα. Και ο Μαρκ Γκασόλ το απέδειξε αυτό. Ο σταρ του ΝΒΑ έδειξε ότι το χρήμα και η δόξα δεν… σκότωσαν τον… άνθρωπο μέσα του. Ο Μαρκ Γκασόλ το έδειξε αυτό σε όλη του την μεγαλοπρέπεια.

Ο σταρ του Μέμφις συμμετείχε ενεργά σε δράση της οργάνωσης «NGO Open Arms» και βοήθησε στην διάσωση προσφύγων και ειδικά μιας γυναίκας από το Καμερούν!

Το δράμα των προσφύγων και η ιταλική άρνηση

Ο 33χρονος σέντερ είχε ενημερωθεί για την δράση της οργάνωσης. Χτύπησε την πόρτα της και ζήτησε να βοηθήσει κι αυτός το έργο της. Και δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Το έκανε στην πράξη δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής του. Όλα έγιναν όταν το πλοίο της «ΜΚΟ Open Arms» που μετέφερε 60 πρόσφυγες (50 άνδρες, 5 γυναίκες και 5 ανήλικα παιδιά εκ των οποίων τα 3 ήταν ολομόναχα) έφτασε στη Βαρκελώνη. Οι άτυχοι άνθρωποι είχαν διασωθεί ανοιχτά της Λιβύης. Το πλοίο με τους διασωθέντες πρόσφυγες ζήτησε να πιάσει λιμάνι στη Ιταλία. Οι ιταλικές αρχές, όμως, είπαν «όχι».

Το ισπανικό «ναι» και η βοήθεια του Γκασόλ

Αμέσως χτύπησαν την πόρτα των Ισπανών που είπαν «ναι» και άνοιξαν την αγκαλιά τους για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Ετσι το πλοίο έβαλε πλώρη για τη Βαρκελώνη. Εκεί το περίμεναν μέλη της «ΜΚΟ Open Arms». Ανάμεσά τους και ο Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος βοήθησε ενεργά στην μεταφορά των δύστυχων ανθρώπων.

Το μήνυμα του Ισπανού σταρ

Ο Μαρκ Γκασόλ περιέγραψε λίγο μετά την επιχείρηση τα συναισθήματά του μέσω μηνύματος στο twitter, στο οποίο τα έλεγε όλα για το πως νιώθει: «Απογοήτευση, θυμός κι έλλειψη βοήθειας. Είναι απίστευτο πώς οδηγούνται σε θάνατο στη θάλασσα τέτοιοι ευάλωτοι άνθρωποι. Μεγάλος θαυμασμός για  τους… συμπαίκτες μου»!